Gør det selv-kulturens kristendom

Så mal bare skuret selv, men lad Jesus være din frelser fra fortabelsen.

Vi er mange amatører, der selv ordner de ting, som andre får fagfolk til. Det spænder fra at lappe cyklen og skifte hjul på bilen til at  male huset eller bygge til. Eller lave sin egen marmelade, bage sit eget brød og mange andre ting. Eller selv fikse computeren og mobilen, når noget driller.

Men kæden hopper af, når vi overfører gør det selv-kulturen til det, der har med Gud at gøre. Og selv den bedste gør det selv-mand eller -kvinde kan ikke få kæden på igen.

Men kæden hopper af, når vi overfører gør det selv-kulturen til det, der har med Gud at gøre.

Når vi møder evangeliet om frelsen i Jesus er det i første omgang udfordrende (nærmest provokerende), men derefter befriende, at ingen kan selv. DU kan ikke selv. JEG kan ikke selv. INGEN kan selv. Sådan er det, når det handler om den frelse, Jesus tilbyder os mennesker.

Gør det selv-kulturens negative bagside hedder: "Vil selv!" Og uanset hvor meget eller lidt vi er gør det selv'ere i det almindelige liv, er der i vores indre en medfødt vil selv-kraft, som bilder os ind, at vi kan klare os gennem både livet og døden uden Jesus. Men Guds Ord i Bibelen siger det modsatte: Du og jeg kan måske godt få et udmærket liv, men aldrig en god og lykkelig død uden Jesus som frelser, ven og bror.

Så mal bare skuret selv, men lad Jesus være din frelser fra fortabelsen. Det kan du både leve og dø på!

Mvh Peter
Frimenighedspræst